Γενικές οδηγίες διατροφής

  • 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως υποχρεωτικά.
  • Ο καφές επιτρέπεται (γαλλικός, ελληνικός, Nescafe, φραπέ).
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ημερησίως υποχρεωτικά.
  • Η χρήση ζαχαρίνης είναι ελεύθερη.
  • Ένα φρούτο μπορεί να είναι και: μίση μπανάνα, 1-2 ακτινίδια, 4 μεγάλες φράουλες, 15 κεράσια, μισό φλιτζάνι ρόδι, 2 βερίκοκα, 2 μανταρίνια, 150 γρ. πεπόνι, 200γρ. καρπούζι (μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι κ.τ.λ είναι κανονικά από ένα), νεκταρίνι ένα μικρό (120 γρ.), ροδάκινο ένα μέτριο, δαμάσκηνα (100 γρ.), σύκα 2 μικρά.
  • Επιτρέπεται η χρήση ενός αλκοολούχου πότου (χωρίς αναψυκτικό) ή 3ων ποτηριών κρασί την εβδομάδα.
  • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν θα ξεπερνούν τα 2% λιπαρά. 1 ποτήρι γάλα = 1 κεσέ γιαούρτι, 1 φέτα ψωμί = 2 φρυγανιές = ½ φλυτζ. ρύζι = ½ φλυτζ. μακαρόνια, 1 μικρή πατάτα = 1 μέτριο παξιμάδι = ½ φλυτζ. καλαμπόκι.
  • Επιτρέπεται η αντίστροφη των γευμάτων (μεσημέρι – βράδυ).
  • Κατανάλωση ελαιόλαδου ωμού στο πιάτο σας, μέχρι 2 κουταλιές της σούπας ημερησίως για τις γυναίκες και 3 κουταλιές της σούπας για τους άνδρες.
  • Τυριά ανθότυρο, COTTAGE, τυριά με χαμηλά λιπαρά όπως ΦΑΓΕ (light), Milner, μυζήθρα (30 γρ. = 1 σπιρτόκουτο).
  • Μερίδα κρέατος – ψαριού = 90 γρ. – 120 γρ. μαγειρεμένο (σαν μια τράπουλα).
  • Μερίδα ρυζιού ή ζυμαρικών: Ένα φλ. τσαγιού μαγειρεμένο.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο λάδι ελιάς αντί για βούτυρο στην ποσότητα που αναφέρεται παραπάνω. Να προτιμάτε λάδι, ξύδι, λεμόνι στις σαλάτες .
  • Ποτέ δεν σταματάτε τη δίαιτα έστω και αν κάποια στιγμή «ξεφύγετε»!!!
  • Στη σαλάτα επιτρέπονται άφθονα λαχανικά ωμα ή βραστά, όπως: χόρτα, κολοκυθάκια, μπρόκολο, κουνουπίδι , λάχανο, μαρούλι, καρότο.
  • Συμβουλές για την δυσκοιλιότητα: α) κατανάλωση ενός ποτηριού με χλιαρό νερό αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, β) χυμοί φρούτων (ιδιαίτερα από δαμάσκηνα αλλά και χυμοί μήλου- αχλαδιού), γ) ο καφές σε μικρές βεβαία ποσότητες διευκολύνει τις περισταλτικές κινήσεις των εντέρων. Αντίθετα το τσάι σταθεροποιεί τις τροφές και καθυστέρει την αποβολή τους όποτε και προτείνετε στη διάρροια. δ) κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Πιο συγκεκριμένα ο ανανάς, τα ακτινίδια, το σύκο, το μάνγκο, το μήλο και το σταφύλι από τα φρούτα και ο μαϊντανός, τα παντζάρια, τα πράσα, οι ντομάτες, τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια από τα λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Καλέστε για ραντεβού

Καλέστε για ραντεβού